Баба Марта пристигна и в Одрин

С мартеници от Несебър посрещнаха Баба Марта българите в турския град Одрин. Инициативата е на Фондация „Европейски инициативи-Димитър Янков” - Несебър и Мария Чъкърък, съпруга на българския свещеник в Одрин - Александър Чъкърък. Действащият български храм в Одрин „Свети Георги” е културно средище на българската и цялата православна общност в историческия град.
Баба Марта зарадва и тази година нашите сънародници в Одрин с красиви традиционни български мартеници, а също и с творчески мартеници, изработени от децата от Общински детски комплекс Несебър. Освен нашите сънародници, с мартеници ще бъдат закичени и много приятели на България в Одрин с пожелания за здраве, благоденствие, мирна и плодородна година в духа и символиката на този красив и уникален български празник.
Съвместните инициативи на фондация „Европейски инициативи - Димитър Янков” - Несебър и българската общност в Одрин за отбелязване на големи български празници и представяне на уникални български обичаи се превърнаха в събития за Одрин през последните години.