Проститутка осъди сводник за сексуален тормоз

Жрицата прибра обезщетение от 21 000 долара

22-годишна проститутка от Нова Зеландия спечели дело за сексуален тормоз, което завела срещу работодателя си, съобщава Lenta.Ru, цитирайки AFP. Местният съд по правата на човека е постановил на младата жена да бъдат изплатени и 25 хил. новозеландски долара, чиято стойност е около 21 000 щатски долара.
В постановлението си магистратите отбелязват, че "работещите в секс индустрията имат правото на същата защита от посегателства, както и всички останали". Съдиите отбелязват още: "Фактът, че един човек работи в секс индустрията не е разрешително за сексуални посегателства срещу него".
Младата проститутка се обърнала към съда след като в продължение на три месеца търпяла тормоза на собственика на публичния дом, в който работила. Мъжът, чието име не се съобщава твърдял, че може да прави със служителките си каквото си поиска. Заради униженията и заплахите, жрицата на любовта изпаднала в депресия и се пристрастила към алкохола.
Парламентът в Нова Зеландия легализира проституцията през 2003 год. Един глас е наклонил везните в негова полза. Законът разрешава да се разкриват публични домове, които получават лиценз от здравното министерство и редица други институции.