СЕМ слага край на чалга голотиите по телевизията!

От големите продуцентски компании засега не се притесняват от заплахата на съвета

Съветът за електронни медии (СЕМ) взима на мушка чалгаклиповете по телевизиите с голи певици и балерини, които насаждат образа на жената като сексуален обект. Това обяви шефът на органа Георги Лозанова на семинар на комисията по дискриминацията.

„Трябва да се борим със стериотипите, които пропагандират телевизионните клипове на фолкизпълнителките - изкусителна визия, много разголена плът и отношение към жените като към вещ, подобно на колата или телефона", обясни медийният спец. Той е категоричен, че има граница на добро възпитание и дискриминацията, която не бива да се прекрачва, но продуцентите в чалгата като „Пайнер" и „Ара" не се съобразяват с нея.

По време на семинара не стана ясно дали се предвиждат промени в Закона за радио и телевизия, с които да се впише като забрана уронването на престижа на жената.

С новата идея на СЕМ е възможно прелестите на фолкдивите на Галена и Камелия, които обичат да пеят полуголи, да станат табу в телевизиите. Така единственото място, в което почитателите ще могат да оплакнат очи с техните и на колежките им прелести, остават вестниците и списанията. СЕМ не може да се меси в работата на печата и той ще остане широко отворен за изкусителните фотосесии на примите и техните по-неизвестни колежки.

От големите продуцентски компании засега не се притесняват от заплахата на СЕМ. Дори да впишат изрично в закона някакви изисквания, те ще бъдат толкова разтегливи и обтегаеми, че ще си останат само на хартия, обясниха неофициално от чалгаимпериите. От там са категорични, че дори да се наложи да плащат глоби заради новите забрани, ще продължат да снимат погуголи певици и танцьорки, защото визията им продава.