Отново отложиха делото за убийството на Яна

Пети състав на Софийски градски съд отложи делото срещу Николай Русинов – Чеци за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, съобщи „Фокус”.

Делото е отложено по искане на адвокатите на Русинов за отсрочка – заради служебни ангажименти те не се били запознали с резултатите от експертизите, които трябваше да бъдат разгледани на това заседание.

Поради здравословни причини не се яви и Таня Георгиева, свидетел по делото, излежаваща присъда в затвора в Сливен.

Следващото заседание е насрочено за 12 март.

Припомняме, че Яна бе открита мъртва под дърво в закътана част на Борисовата градина на 10 юли 2011 г.
В обвинителния акт е записано, че младото момиче е убито по особено жесток начин. Тя е била бита и удушена часове след рок концерт на стадион „Българска армия”.

Тогава полицията задържа за ужасяващото убийство Пламен Трифонов. Родните разследващите твърдяха, че по тялото на Яна има косми с неговото ДНК. След експертиза в Австрия пък се оказа, че космите не са негови, а на Николай Русинов, който бе задържан на 26 юли от граничните власти на Летище София след пристигането му от Истанбул, но по-късно и той бе освободен. През април 2012 година Чеци отново бе арестуван, след като повторна ДНК експертиза, направена в Австрия, показа, че пет от седемте косъма, открити по тялото на Яна, са на Русинов.