Невероятен Гришо! Нова победа за България!

Григор Димитров: Това бе една невероятна седмица за мен

Григор Димитров спечели втората си титла от турнири на Асоциацията на професионалните тенисисти, съобщава сайтът на Асоциацията на професионалните тенисисти.
В третия си финал в кариерата при мъжете Димитров победи на турнира в Акапулко, Мексико Кевин Андерсън от Южна Африка със 7:6(1) 3:6, 7:6(5) след почти три часа игра.
В първия сет двамата тенисисти не допуснаха пробиви в подаването си, като се стигне до тайбрек. В него Димитров започна отлично, като поведе с 5:0 точки преди Андерсън да спечели първата си точка, която се оказа и единствена за него в тайбрека.
Във втория сет Андерсън направи ранен пробив, като поведе с 3:0 гейма преди Димитров да спечели първия си гейм. До края на частта южноафриканецът не позволи обрат и спечели частта с 6:3 гейма.
В решителния трети сет Андерсън пръв стигна до пробив като поведе с 2:0 гейма. Българинът успя да се върне в сета, като проби подаването на съперника си за 4:4. Последва размяна на геймове и нов тайбрек. В него Андерсън поведе с 4:2 точки преди смяната на полетата. Димитров направи обрат до 5:4 точки в своя полза. Пръв до мачбол стигна Димитров, повеждайки с 6:5 точки. Българинът показа характер и спечели титлата, измъквайки третия сет със 7:6(5) и 2 часа и 59 минути игра.
Двамата тенисисти се срещнаха за пети път при професионалистите, като Димитров постигна четвърти успех срещу южноафриканеца.

Още спортни новини четете в Sportonline.bg