Локви причинили катастрофата, при която загина 17-годишният Георги от Търговската гимназия

Момчето е починало на място след жесток сблъсък в електрически стълб

Мокър път с локви погуби приятел на певеца Рафи Богосян - 17-годишен ученик от Бургас. Младежът загина след тежка катастрофа с лек автомобил БМВ. Инцидентът стана в първите минути на 1 март на бургаския булевард “Тодор Александров”. Загиналият е Георги Вълчев, който бил в 11-и клас в Търговската гимназия в града.

Момчето е починало на място след жесток сблъсък в електрически стълб. Георги седял вдясно на задната седалка, а зад волана бил негов приятел на 18 години. Шофьорът взел наскоро книжка и нямал никакъв опит, пише "Монитор". Имал обаче голям мерак да шофира и затова качил трима свои приятели да ги повози.

Компанията обиколила няколко кафенета, като целта била не толкова да купонясват, а да обикалят града с бързата кола. Возили се до полунощ в дъждовното време. Трагедията станала точно когато решили да се прибират.

Близо до стадион „Черноморец” баварецът попаднал в локва и новакът зад волана се паникьосал. Момчето не могло да удържи возилото и се забило странично в електрически стълб. Ударът бил само в задната част, там, където седял Георги. Един от съучениците му е ранен, но няма опасност за живота му. Другите двама са се отървали невредими.

Часове след инцидента стана ясно, че загиналият е близък приятел на певеца Рафи Богосян. Победителят в първия сезон на “Х-фактор” в момента е зад граница, но е научил от приятели за нелепия инцидент. Рафи обаче познавал Георги от по-рано, тъй като са израснали в един и същ квартал на Бургас.