Вдигнаха заплатите в Пристанище Бургас

Добрите резултати и печалбата позволили увеличението на трудовите възнаграждения, аргументираха се от порта

Ръководството на Пристанище Бургас повиши залатите на работници и служители, похвалиха се от администрацията. Увеличението е било  възможно  заради добрите резултати постигнати в края на миналата и началото на тази година.

Портът отчете ръст на товарооборота с 31 % спрямо заложеното в утвърдения от Министъра на транспорта, съобщенията и информационните технологии Бизнес план на дружеството за 2013 г.  Дружеството приключи на печалба 2013г. г и остава сред водещите фирми в региона, въпреки структурната промяна, извършена с отдаването на концесия на най-големия му терминал, коментираха от управата на Пристанището.

На заседание на Съвета на директорите е било взето и решение за увеличение на основните месечни трудови възнаграждения на всички работници и служители между 4 и 18 % , в зависимост от позицията и получаваната досега заплата.

Това е второ вдигане на парите на пристанищните работници след като от началото на 2014 г. имаше ръст с над 8 % за някои от позициите в експлоатацията и техническото обслужване.