Нефтохимик пак ще тренира в "Изгрев"

Там игрището е маломерно, но на изкуствения терен ще може да се направи възстановителната тренировка на отбора

Днес футболистите на Нефтохимик ще направят първа тренировка за седмицата след мача с Ботев Пловдив. Дискусията след двубоя продължава вече трети ден, като надделява мнението, че бургаския тим е ощетен на два пъти в мача, но решаващо. Първия път при гола за канарчетата, който е от положение на засада, а втория - при играта с ръка в наказателното поле на Анисе.

Поради падналите валежи в последните дни, отборът на Нефтохимик отново е изправен пред дилемата, къде да проведе тренировката си. Теренът в Долно Езерово е наводнен и до края на седмицата трудно би могъл да бъде използван. Затова заниманието днес, настрочено за 15 часа ще се проведе на терена на спортен комплекс Изгрев. Там игрището е маломерно, но на изкуствения терен ще може да се направи възстановителната тренировка на отбора. Въпросът с пълноценните тренировки след това обаче поставя сериозни въпроси. За сега е възможно да се използва и другият изкуствен терен - този на спортен комплекс Славейков, който обаче също е с умалени размери. Ако до два - три дни времето се оправи и теренът в Долно Езерово поеме водата, тренировките ще се водят там.

Днес ще стане ясно и каква точно е контузията на Емануил Манев, който напусна принудително двубоя с Ботев в Сливен. Играчът ще премине ядрено - магнитен резонанс, след което ще бъде взето решение как да продължи лечението му.

Мачът от последния редовен кръг на сезона срещу Пирин Гоце Делчев е в неделя, а отборът на Нефтохимик ще отпътува ден по-рано за южния град, където се предвижда да направи едно занимание.