Братя Диневи отбелязаха Националния празник на България с празничен коктейл-заря /снимки/

С тържествен коктейл-заря строителните предприемачи Динко и Йордан Диневи отбелязаха Националния празник на България – 3 март. Тържеството, което се превърна в традиция за предприемачите от Свети Влас се проведе в Бургас.

Сред официалните гости бяха кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев, председателят на Общинския съвет – Бургас Константин Луков, председателят на Общинския съвет в Несебър Благой Филипов, депутатите от ГЕРБ Димитър Бойчев и Иван Вълков, директорът на ОД на МВР – Бургас Милен Димитров, изп. директор на «Слънчев бряг» АД Златко Димитров, бившият шеф на «Гранична полиция» Красимир Петров, общински съветници от Бургас и Несебър, бизнес-партньори и др.

В поздравителната си реч към гостите кметът на Бургас Димитър Николов припомни, че на тази дата през 1878 г. е подписан Санстефанският мирен договор, който утвърждава България като суверенна държава. Той благодари на домакините за техния патриотизъм и за това, че като истински радетели на българското не пропускат отбелязването на този значим за страната ни празник. Г-н Николов допълни, че обединени за една обща кауза, ние, българите можем да направим не само Бургас най-добрият град за живеене, но и да превърнем България в държава, достоен европейски конкурент. «Свободата ни е дар от Бог и никой няма право да ни я отнема», каза още г-н Николов и призова да пазим и почитаме българската памет и традиции.

В духа на българските народни традиции, тържеството започна с изпълнения на Ансамбъл за народни песни и танци „Атанас Манчев“, гр. Бургас, включващ традиционни народни песни и хора. Програмата, продуцирана от Богдан Томов продължи с изпълненията на Мариана Попова и фолк-дивата Нелина. Кулминацията на вечерта бе атрактивната заря, подарък за жителите на града. Огнен метеорит, спуснат от покрива на хотела даде старт на зрелищните пироефекти. Фойерверките бяха под формата на ветрило на близо 250 м височина, а за финал специалистите от «Огнена Хризантема» бяха приготвили и такива в цветовете на националния трибагреник.