Правят нови площадки за разходки на кучета в Бургас

Зоополицаите получавали много сигнали за непочистени площи след разходки на домашни любимци

В Бургас ще бъдат изградени още площадки за безопасна разходка на домашни любимци. До момента в града са изградени четири такива зони, които са обособени в паркове и в близост до централна градска част. Причината да бъдат разкрити още такива е молбите и запитванията на граждани, както и жалбите от страна на бургазлии до зоополицията за свободно пуснати домашни любимци или за стопани, които не почистват след тях, обясни шефът на дирекция "Околна среда" в община Бургас - Павлин Михов.

Зооинспекторите работят на териоторията на общината от година, а за този период от време бургазлии се научили много стриктно да спазват правилата за отглеждане на домашни любимци, свикнали и да подават сигнали до звеното. 

"Десетки са сигналите на граждани за нарушения, както по отношение на некоректно поведение от собствениците на домашни любимци, така и за нехуманно отношение към домашни любимци и безстопанствени животни на територията на общината. Огромен е броят на сигналите, които касаят нарушения по отношение на начина на отглеждане на животни и нарушения, касаещи действията на стопани на домашни любимци по време на разхождане на животните", обясни Павлин Михов. Той изрази надежда в най-скоро време в районите без площадки за кучета да бъдат изградени.