Гражданска инициатива за възстановяване на Литературния музей в Стара Загора

Стара Загора Лайф

05-03-2014, 14:27

Снимка:

Клуб „Отворено общество” Стара Загора

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

За Литературния музей в Стара Загора

Музей „Литературна Стара Загора” в бъдеще време

"Спомен за моите деца" - поетическа вечер с кратък филм за големите поети от миналото на Стара Загора.

В ход е изпълнението на проект „Общество на граждани и поети” на Клуб „Отворено общество” Стара Загора, финансиран от Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм  на Европейското икономическо пространство.
Събуждането на местното самосъзнание и основателната гордост на старозагорци като наследници на безценно литературно богатство са в основата на гражданската инициатива за възстановяване на Литературния музей в Стара Загора.

На  6-ти март 2014 от 18.00 часа в залата на Кукления театър– Стара Загора ще бъде представен поетично-документалният филм „Спомен за моите деца” -  за големите поети от миналото на града. Поетическата вечер ще открие артисата от Младежкия театър София - Ангелина Славова и създателите на филма от Ню ейдж Студио.

На 7-ти март 2014 г., от 11.00 часа, в Младежкия дом на бул."Св.Патриарх Евтимий" № 176, специално за ученическата аудитория отново ще бъде представен поетично-документалният филм  „Спомен за моите деца” за големите поети и писатели  на Стара Загора. След филма,  членовете на  Младежкия Общински Съвет (МОС) ще дискутират необходимостта от възраждането на Музей „Литературна Стара Загора.
На всички отличени участници в конкурсите, обявени по проекта „Общество на граждани и поети” за:
- есе на тема "Роден съм в град на поети";
- екипна разработка на един учебен час, посвететен на литературната история на Стара Загора;
- художествено изпълнение на произведение или откъс от творба на старозагорски автор и проект  за  Патронен празник на училище, ще бъдат връчени  предметни награди и грамоти.