Нова мода: С книга на бара

Култово бургаско заведение и Народно читалище "Асен Златаров 1940“ си подават ръка за популяризиране на четенето

Един от най-известните барове Бургас изненада клиентите си с поредната нова услуга.  Барбоса вече предлага възможност да заемеш хитов роман за четене у дома или да прелистиш книга докато си пиеш питието.

Заведението е с традиции в културния живот на града. От години домакинства изложби на млади фотографи, художници и урбанисти. Сега собствениците  Стоян Димов и Чавдар Байчев се запалили по идеята на библиотекаря от НЧ "Асен Златаров 1940 “ Диана Радославова заведението да се ползва като изнесена библиотека на читалището. Всеки посетител, който има читателска карта ще може да си вземе книга от бара и да я върне след месец на място или направо в читалищната библиотека на ул."Александровска“. Бармани и сервитьори са на разположение да помогнат със съвет за  добро четиво на всеки, които иска .си запълни времето в заведението и с четене. Първите 35 литературни бисери вече  украсяват рафтовете на бара. 

 "Това е място в центъра на града и е възлово като позиция. На много читатели им е удобно тук да вземат и да върнат книга. Най- много се радвам на младите хора, кито посещават  заведението и се интересуват от книгите, надявам се на станат наши читатели“, сподели Диана Радославова.

"Клиените ни мога да открият някои от най-търсените книги от каталога на читалището.  Надяваме се да не останем единственото подобно място, а да сложим началото на тази добра практика в града“, каза  за Burgasutre Чавдар Байчев.