До какво може да доведе пристрастеността към колата?

42-годишната британка Джаки Балан изпитва тежка зависимост към диетичната версия на газираната напитка

Всички сме чували за вредите от най-известната газирана напитка Coca-Cola (Кока-Кола). Малко от нас обаче са в толкова лошо състояние, колкото майката на пет деца Джаки Балан.  42-годишната дама е започнала да пие диетичната версия на напитката на 14-годишна версия и в момента се опитва да се отърве от лошия си навик.

Пред вестник „Мирър” тя обяснява: „Не мога дори да изляза от вкъщи, ако не съм сигурна, че има достатъчно кола. Пристрастеността завзема живота ми”. Дамата страда от постоянни главоболия и от време на време трябва да се справя с халюцинации. Тя обяснява: „Виждам неща, които не са там, и трябва да се успокоя преди да продължа”.

Газираната напитка определено не се отразява добре на Джаки. Тя разказва, че постоянно е изморена, но всичкият кофеин, който поглъща, й пречи да спи. И в крайна сметка е принудена да будува и да продължава да пие кола.

Пристрастеността на 42-годишната британка се отразява зле и на бюджета й. В определени случаи тя е харчила по 2500 паунда годишно за задоволяване на потребността й. Джаки признава, че не може да спре и никой не може да й помогне.

Докторите са категорични, че диетичната кола вреди сериозно на зависимата. В газираната напитка се съдържат малки количества фосфорна киселина, която в малки количества не е опасна. Ако човек я поглъща в големи количества, то тя може да е вредна за костите.