Снайперистите в Киев убивали по заповед на Русия

Доказателства за това твърдение са открити в резиденция "Межигорие"

Активисти и журналисти откриха в резиденция "Межигорие" на избягалия в чужбина Виктор Янукович интересни документи. Те хвърлят повече светлина за това кой е поръчал стрелбата по демонстрантите по време на сблъсъците между силите на реда и протестиращите.

Пред сайта един от участвалите в търсенето активисти хвърли светлина върху „откритията”. Той е шокиран от документите и обяснява, че на две от улиците в Киев е имало снайперисти, наети. Общо повече от 40 души (само за 35 от тях има доказателства, че са пратени от Русия). Руски снайперисти действали и от два от хотелите в Киев.

По-нататък се обяснява, че стрелците не са командвани от Янукович. Същевременно руският президент Путин не е искал примирие между бившата власт и опозицията. Доказателства за това са писмените доказателства открити в резиденцията на бившия президент на Украйна. Сред останалите документи има и такива, сочещи, че Путин е имал общо с убийството на протестиращи.

Мистерията не свършва дотук. По време на претърсването са открити и телефони. Активистът разказва, че не може да се разбере какъв модел са, на коя марка са и какъв модел. Те са предадени на милицията.