Над 1,5 млн. лв. за оборудването на Претоварна станция в Несебър

Проектът трябва да бъде пуснат в експлоатация най-късно пролетта на 2015г.

Над 1,5 милиона лева се очаква да бъде стойността на доставката на техника и оборудване за обслужване на дейността на претоварната станция в Несебър, без добавения данък към нея.

В края на август миналата година бе даден старт на изграждането на Претоварна станция за отпадъци – Несебър по проект "Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Бургас". Крайните срокове, в които обектът трябва да бъде пуснат в експлоатация е най-късно следващата пролет. 

Станцията е разположена в землището на село Равда. Тя ще обслужва общините Несебър и Поморие и ще има претоварващ и транспортен капацитет от 15 000 тона годишно. Изграждането й включва съоръжение за компактиране и претоварване за транспорт до регионалното депо, техника за транспорт на дълги разстояния, съоръжение за третиране на строителни и едрогабаритни отпадъци, площи за сепариране и компостиране, площадкова инфраструктура и оборудване.

Изпълнител на инженеринга е консорциум "Претоварна станция за отпадъци – Несебър", а стойността на договора – 4 946 000 лв. без ДДС.

 

В края на месец януари изтече срокът за подаване на оферти в обществената поръчка, обявена от община Несебър.