От утре влизат в сила промени в градския транспорт

Експерименталните автобуси 66 и 103 ще тръгнат окончателно, но с променени разписания и маршрути

Временни промени в разписанията и маршрутите на някои линии градски транспорт въвежда от утре, 8 март, Столична община. Това информират от Центъра за градска мобилност.

В събота и неделя трамвай номер 8 ще върви само до ж.к. „Западен парк”, като в останалата част на траекторията ще го смени автобус 8ТМ.

Промяната е във връзка с процедура по извеждане на релсовия път по ос и ниво с тежкоподбивна машина в участъка между спирките „Вагон-ресторанта” и „УХО Люлин”. Тя ще е в сила между 05:00 часа на 8 март и 16:00 часа на 9 март.

От утре официално ще бъдат включени в експлоатация и експерименталните автобусни линии с номера 66 и 103, като засега промяната ще важи в рамките на плановия период от второто тримесечие на годината – т.е., до 30 юни.

В тази връзка се променят и спирките и маршрутите на двете линии. Автобус 66 ще спира само на три спирки: „Автостанция „Хладилника”, „Кв. „Драгалевци” и „Хотел „Морени”. Автобус номер 103 пък ще извършва само два курса по маршрута си – сутрин и следобед.

Междувременно от ЦГМ напомнят, че във връзка с мача между „Левски” и ЦСКА в събота вечер в периода от 15:00 часа до края на срещата автобус 75 ще се движи по скъсена линия – до сп. „Военна академия”.

Повече подробности за разписанията и маршрутите можете да намерите в сайта на ЦГМ.