Ще изнасяме наша продукция и за Близкия Изток

За първи път Бургаска област ще е домакин на голям международен форум

Възможност частния бизнес да изнася родна продукция към страните от Близкия Изток ще бъде дадена в началото на следващия месец. Това ще стане по време на първия до момента голям международен форум за инвестиции и отварянето към нови пазари. 

Форумът ще бъде насочен към перспективите за развитие на бизнес в сферата на селското стопанство, животновъдството, преработвателната промишленост и туризма. Идеята е да се положат основите между бизнеса в България и този в страните от Русия, Турция и Близкия Изток.

 

По думите на областния управител на Бургас - Павел Маринов, една от основните цели е да се откриват нови работни места, а друга е да се търсят пътища за пласиране на местната продукция на изток.

"Целта е създаването на лични контакти за износ на наша продукция. Те няма да бъдат насочени към усвояването на европейски средства по определени програми. В това вече сме създали традиция, сега ще обърнем усилията си към търсене на допълнителни средства в икономиката.”, коментира областният управител.

Събитието щ есе състои на 9-ти и 10-ти април в Поморие и ще бъде под патронажа на Даниела Бобева – вицепремиер по икономическите въпроси.