Кампания за абитуриентите от социалните домове

Старозагорци събират бални тоалети за завършващите младежи

В дарителска кампания група старозагорци събират абитуриентски тоалети за завършващите тази година момичета и момчета в местните социални домове.

Организаторите вече са проучили колко младежи ще напуснат ученическата скамейка тази година, разказва Олга Клисурова - инициатор на акцията. Те са общо пет на брой - четири момчета и едно момиче. Две от момчетата са от Дом "Теофано Попова", а другите две и момичето са Дома за деца с увреждания в Сладък кладенец.

Инициативата се движи основно в интернет - във фейсбук групата "Подари ненужното - Стара Загора", допълва Таня Тотева, основополжник на групата. Търсят се рокли, костюми и обувки. Ето и необходимите размери: момчетата са с ръст 170-175см., две от тях са около 70кг., другите две - 60кг. и 50кг. Момичето също е със стандартни размери: височина 160см, около 50-60 кг. Обувки мъжки: 44-45 номер, 41-42 номер, 40 номер и 41 номер. "При девойката вероятно няма да можем да се включим с обувките, тъй като тя има проблем с краката", разказват организаторите.

"Идеята е да съберем известно количество дрехи и обувки, повече неща, и да ги занесем по места, за да могат децата да ги премерят и да си изберат. А другите облекла ще бъдат върнати на хората, които са ги предоставили", допълва Олга Клисурова. Тя уточни, че вече са обещани три рокли, три костюма и няколко панталони и ризи. А фирми са пожелали да се включат като предоставят прически и маникюр, както и снимки за абитуриентите.

Според плановете на инициаторите, в съвсем близко време предстои да се срещнат с децата и да им предадат дареното. Засега организаторите са провели срещи само с директорите на домовете.

"Ние сме много доволни и щастливи, че много хора подкрепиха тази кампания", разказват Олга и Таня и допълват, че е тяхно и морално право да продължат акцията и в следващите години, още повече, че е станало ясно, че в един от домовете в Стара Загора "Мария Терезия" тази година няма завършващи, но ръководството се надява ентусиазмът на дарителите да не стихва.

"Човек се чувства прекрасно, когато помага и е полезен", допълват с усмивка двете дами. "Нека помогнем на тези деца да се чувстват специални в този така важен ден за тях!", апелират Олга и Таня и оставят личните си мобилни номера за връзка с тях.

Таня Тотева - 0879 955 518; Олга Клисурова - 0898 440 998

А повече подробности можете да прочетете, както и да се включите тук: https://www.facebook.com/groups/200658830115059/