Да протегнем ръка

Да помогнем на бездомните

БЧК Стара Загора помага на група бездомни хора в град Стара Загора. Те са болни, изоставени, без работа и дом.

Проектът "Социална първа помощ за бездомни в Стара Загора" започна през ноември и трябва да приключи през февруари догодина. Финансира се от собствени средства на БЧК. След това тези хора ще продължат да живеят без дом и работа.

"Петнайсетина са бездомниците, които получават топла храна и хляб за обяд и сандвичи, кафе, вода и консервирани ястия за вечеря и в почивните дни. Средствата ни обаче, ще стигнат само до февруари, а март също е студен месец", разказва Стефка Абаджиева, областен председател на БЧК. Организацията призовава за съпричастност към болните и изоставени наши съграждани, тъй като ресурсът за осигуряване на храна ще се изчерпа.

"Идеята на БЧК е това да стане регулярна грижа за хора, които по една или друга причина са извън "системата". Храната на един човек за един ден е 4 лв.", допълни Абаджиева. "Ако вас ви е грижа за тях, ако искате да помогнете, потърсете ни! Вярваме, че Добротата е сред нас!", призовават от БЧК.

Целеви дарения на средства се набират по сметка в Първа инвестиционна банка АД, клон Стара Загора - IBAN: BG82 FINV9150 10BG N05T Y9 BIC: FINVBGSF