Фолклорен тийм билдинг предлагат на бизнеса старозагорски танцьори

Фолклорен тийм билдинг на бизнеса предлагат старозагорски танцьори

Танцов клуб Тракийци, с ръководител Таня Александрова, е учреден 2012 г. като неправителствена организация. Целта е да развива и популяризира българската фолклорна и танцова традиция. С други думи - забавлявайки се хората и да научават различни неща за българския фолклор. Към днешна дата в клуба танцуват повече от 70 души.
За близо година и половина съществуване Клубът е представил пъстротата на българските ритми в участия като Болярско надиграване във Велико Търново, празници на села от общината, ежегодни участия в празненствата за Деня на Стара Загора, а предстои и участие в Пролетно хоро във Велинград. Идеята Пъстроцветно хорце е на танцьорите в Тракийци.
Въпреки, крехката си възраст, Клубът има амбициите да се развива и да представя красотата на нашите танци както у нас, така и в чужбина. Не са малко и поканите, които почти ежемесечно получават – фестивали, надигравания, празници… А наскоро са поканени на XIV Международен фолклорен фестивал в Прага, за където са им необходими 6000 лева за пътни разходи. От тук тръгва и идеята за инициативата….А тя е проста – дарявате средства на Клуба, а той организира безплатни репетиции за вашите служители. Танците са средство за разпускане и терапия. Ето защо те са изключително подходящ инструмент за тийм билдинг, ползата от който е доказана в света на бизнеса от години.
Разбира се, в зависимост от желанието на дарителя подобни обучения биха могли да се организират за семействата на служителите, деца от социални институции и други. Също така нашите дарители могат да разчитат на участието ни на празници или специални събития във фирмата. Ако идеята ни бъде прегърната, и се хареса, имаме намерението да я направим текуща инициатива. А със събраните средства ще закупуваме реквизит – носии, цървули, участия, разказва ръководителката на Клуба Таня Александрова.
Струва ми се важно да отбележа, че фестивалите, в които вземаме участие, включително и този в Прага, не са с конкурсен характер. Това на практика означава, че Клубът не генерира никаква печалба от участие допълва още тя. И не на последно място, да кажем няколко думи за името на инициативата Пъстроцветно хорце. То прави паралел от една страна с пъстротата на българските танци и носии, но от друга с пъстротата от дарители, които инициаторите се надяват да привлекат, различаващи се в бизнеса си, но избрали българското народно творчество за своя кауза.