Военни камиони са навлезли на територията Симферопол

Машините са повече от 70, без опознавателни знаци

Колона от военни камиони е навлязла в територията на град Симферопол, предадават агенциите тази нощ, цитирани от Нова телевизия. Машините са били без опознавателни знаци, повече от 70 на брой и са превозвали войници. Принадлежността им към руските въоръжени сили е издал придружаващият ги автомобил на руската военна автоинспекция.

Руските депутати, независимо от своята партийна принадлежност, „горещо” подкрепят решението на Върховния съвет на Крим за влизането на полуострова в състава на Руската Федерация, съобщава Газета.ru.

Това заявление е било направено по време на срещата между представители на властите в Крим и депутати от Държавната дума в Русия.

По думите на заместник-председателя на фракция „Справедлива Русия”, „срещата е имала протоколен характер, но е съдържала важен подтекст”.

Междувременно турският министър Мевлют Чавушоглу призова Русия да не губи здравия си разум и да признае териториалната цялост на Украйна. Според него нахлуването в Крим е недопустимо и нарушава международните закони.

Чавушоглу се обърна към ООН и Съвета на Европа да увеличат дипломатическия си натиск и и заяви, че Турция ще направи всичко възможно за предотвратяване на евентуални военни действия.

Няколкото десетки БТР-и и друга военна техника, която вчера беше изведена от поделенията си в украинския град Лвов е била натоварена на влакова композиция. Официалната версия е, че техниката е предназначена за участие във военни учения.

Американските военни са готови да окажат подкрепа на своите съюзници в Европа, а също така и на Украйна, предава Униан. Съединените щати изпращат ясен сигнал към Русия, че са готови да отвърнат на заплахата, е заявил ръководителят на обединения комитет на началник-щабовете на САЩ Мартин Демпси.

Той е отбелязал, че американските дипломати работят денонощно, за да намерят изход от ситуацията със завзетия от Русия полуостров Крим. Генералът е казал още, че е разговарял с руските си колеги и е показал ясно, че САЩ са готови да реагират подобаващо ако това се наложи.