Студена и ветровита неделя в столицата

Максималните температури ще са между 4° и 9°, в крайните югозападните райони до 12-14°, в София 5-6°

Днес с до умерен, в Източна България и временно силен вятър от изток-североизток в страната ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно с превалявания от дъжд, които с понижението на температурите в следобедните часове в Предбалкана, Лудогорието и Добруджа ще се примесват със сняг, а през нощта и по високите полета на Западна България ще превали сняг.

Максималните температури ще са между 4° и 9°, в крайните югозападните райони до 12-14°, в София 5-6°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за март и през деня ще остане почти без промяна.

В планините ще вали сняг. Вятърът ще е умерен и силен от североизток, по Старопланинското било и бурен. Видимостта ще е силно намалена. Максимална температура на 1200 метра ще е минус 2-3°, на 2000 метра около минус 6°.

По Черноморието ще е облачно, с превалявания от дъжд. Ще духа силен североизточен вятър. Вълнението ще е умерено, около 4 бала. Максималните температури ще са 5°-7°, приблизително колкото е и температурата на морската вода - 6°-7°.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен