Любчо ще се възстановява цяла година

Изгарянията на кученцето, което стана жертва на садисти в Бургас са тежки

През последните дни Любчо се сблъска с много емоции, хора, притеснения. Той премина и през "експертиза", благодарение на служителите от Първо РПУ на полициата , които приеха присърце неговия случай. Резултатите от по – задълбочените изследвания и тестове показаха, че Любчо е болен от Ерлихиоза и Анаплазмоза. Бяха му изписани допълнителни лекарства, ензимни спрейове, които да "изграждат" липсващата кожа, спот-он препарати с Омега 3 мастни киселини, подпомагащи зарастването на раните, с които ще бъде третиран на всеки 7 дни, в продължение на минимум два месеца.

Лекарите предвещаха почти година усилия преди изгарянията да заздравеят напълно, както и вероятност да се наложи пластика за затваряне на някои части кожа. Любчо в стабилен, храни се и почива, но очите му все повече поглеждат с надежда.

На своята страница в социалните мрежи от фондация Приятели на животните в Бургас, които в момента се грижат за Любчо благодарят на всички, които са изразили съпричастността си към наранения домашен любимец.