Извратени скинари палят живи кучета за кеф в Бургас

Извергите изтезават животните със запалени факли в ануса

Извергите палят живи кучета посред нощ просто за кеф! Зверските огнени купони се устройват в покрайнините на Бургас, близо до ромския квартал „Победа”.
Мястото от години се използва за индустриална зона и привечер е безлюдно. Извратеняците дебнат да заловят някое бездомно куче. След това го завързват здраво с въжета и го заливат с бензин, после драсват клечката и го пускат. Напоената с гориво козина на животното пламва като факла и то започва да се пече на мъчителен огън. Гледката е страховита - по-извратено нещо едва ли може да роди човешкият мозък, казват хора, които са станали случайни свидетели на зверствата.

Подпалването обаче не е всичко. Мъчителите са измислили още по-зловещ начин за изтезания на четириногите. Те си изработват предварително сами факла, която пъхат в ануса на животното, след което я палят, съобщава "Шоу". Горящият огън в задните части и вътрешността на кучето го кара да бяга като побесняло и да издава страховити звуци – смес между вълчи вой и скимтене. Докато животното гори живо, извергите го гонят и го целят с камъни. „Купонът” продължава с пиячка и щура веселба.

За зловещите среднощни оргии със запалени кучета се разчу преди дни, когато окъснели минувачи станали свидетели на потресаващата гледка. „Подпаленото животно бягаше като пощуряло – ту наляво, ту надясно. Просто не можеше да си намери място! Козината му гореше от всички страни. В един момент се пъхна под една паркирана кола, беше на косъм да я подпали и нея. Обаче собственикът явно беше наблизо и се затича да си спасява автомобила”, разказаха очевидците. Шофьорът обаче, вместо да помогне на горящото животно, го наранил още повече. Той грабнал една пръчка и започнал да го налага и да го боде с нея, за да го накара да излезе изпод колата му. Пазач от съседна фирма се смилил над горящото животно и загасил пламъците. Добри хора се погрижили за бездомното псе чак на другия ден. Катюша Попкармезова е жената, която е оказала първа помощ на запаленото от изверги пале. След като видяла ужасяващите рани, тя започнала веднага да облекчава дълбоките изгаряния с пяна и мехлем против изгаряне. Жената се е грижила и друг път за него и каза, че името му е Любчо. Попкермезова работи в Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата. Сградата се намира до тази на ДАИ, на улица "Индустриална" 2. Кучето всеки ден е обикаляло района, а работници са го хранили и полагали грижи за него.

Запаленото животинче е с жестоки изгаряния по цялата кожа и се бори за живота си. Едното му ухо е било буквално изпечено и е окапало. С тежки изгаряния е и анусът му, след като изродите напъхали в него горяща факла.

Хората от промишлената зона, които го открили на следващия ден след зверството, са позвънили да търсят помощ във фондация „Приятели на животните”. Оттам обаче им отговорили, че нямат свободно място, за да го приютят!

Цяла седмица работниците лекували и хранели сами Любчо, купували му и лекарства с лични средства. Дори го завели на ветеринар. „Обадиха ми се за помощ, но нямахме място, където да го настаним. Помолих да го заведат на ветеринарен лекар и да го гледат, докато при нас се освободи място. Те го гледаха в офиса. Беше на антибиотици, успокоителни и външно третиране. В неделя вечерта го взехме при нас. Искахме да подадем жалба, но тъй като нямаме никакво участие или име на свидетел, не можахме да подадем сигнал”, разказа Радостина Дубарова от „Приятели на животните”.

Преди да се случи трагедията с Любчо, той бил много кротко и мило куче, разказват местни. Просил внимание от всеки, който минава покрай него. Сега животното бере душа от огнените мъчения и не се знае дали ще оживее. Най-тежки и опасни са изгарянията на ануса. Всъщност, вместо анус, животното има кървяща рана и всяко изхождане му причинява неистови и зверски болки. Любчо се движи много трудно, не може нито да лежи, нито да седи, защото всяко едно действие и движение му носи болка и страдание. В момента кучето приема антибиотици и външно третиране. От фондацията изключват възможността за евтаназия, тъй като решили да направят всичко по силите си, за да го спасят. Доброволците публикуваха жестоки кадри с изгореното куче и трогателно послание. „Не знаем какво повече да ви кажем за състоянието му - снимките говорят сами за себе си. Този път не искаме нищо от вас. Няма да ви молим за пари, за грижа, за нищо. Молим ви само да погледнете това кученце с очите, с които ви вижда и то. И да се запитате: Защо? Да се огледате в хората около вас и да помислите наистина ли са хора. И заслужава ли тази невинна душа сполетялото я. Колко грехове е изкупило този живот със страданията си!?”, пишат от фондация „Приятели на животните”.

След жестоката гавра с животното, Районната прокуратура в Бургас се самосезира и образува досъдебно производство. Разследването се води срещу неизвестен извършител за престъпление по чл.325б, ал.1 от Наказателния кодекс. „Това означава, че извършителят може да получи наказание лишаване от свобода до три години и глоба от 1000 до 5000 лв.”, съобщиха от държавното обвинение.

Както burgas.utre.bg първи съобщи, случаят с Любчо, за съжаление, не е изключение.

От няколко месеца в Бургас вършее и друга банда, но в другия край на града. Изродите са се заели масово да тровят и бездомни, и домашни животни. Те умишлено залагат капани със смъртоносна отрова за животните в квартал „Изгрев”. Колко точно са изтровените домашни любимци, никой не знае. Само за последните няколко месеца хората в квартала са открили мъртви три кучета. Животните издъхнали за броени минути в адски мъки.

Последна жертва на отровителите стана 2-годишно породисто домашно куче. То почина внезапно в края на миналата седмица пред очите на стопанина си. Според човека, четириногият му приятел е издъхнал, след като ял месо, подхвърлено умишлено до кварталното училище „Йордан Йовков”.

От фондация „Приятели на животните” алармираха, че извергите са пръснали отровата зад бившия павилион за дюнери близо до училището. Там кучето е било разхождано и за по-малко от 30 минути е починало. Проби от отровното месо са предадени за изследване във ветеринарна клиника. Засега се работи по версията, че храната е била напоена с антифриз, сода каустик или посипана със силно токсичен прах.