9 март, денят след 8-ми и премиерата на Барби

Животът

09-03-2014, 14:45

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Барби да напълнее?

8 март назад във времето

На днешната дата забраняват захарина, ама преди 37 години

Всяка дата е белязана със събития назад във времето. 9 март, не е така специален като 8-ми, но от неговите спомени можем да получим и полезна информация. Например като тази, че дслед дълги битки и много доказателства за вредата от захарина, той е забранен за използване в САЩ и Канада. Това обаче става на 9-ти преди 37 години. На България са й нужни още 15 години преди да се съгласи с това твърдение. 

Спомен от днешната дата през лето 1985 атентатът на гара Буново. Тогава в Народна република България на мястото загиват 7 души.

Свързваме я и с историческо събитие, което напомня, че паниката и сблъсъкът могат да бъдат фатални, той е станал през 1953 г. Тогава инцидент и паника стават причина за загиването на стотици хора по време на церемонията по погребението на Йосиф Сталин. Стотици!

За финал една забавна и лишена от особен смисъл история, но без да се взема предвид, последиците от нея, които са печалба от милиони долари. На днешната дата преди цели 54 години е дебютът на най-продаваната кукла в света. Барби е представена за пръв път по време на панаир за играчки в САЩ. А от там много силикон изтече в женската плът за да бъдат получена най-мечтаните и съблазнителни форми. Да, Барби стана най-любимата кукла и за децата и за татковците и за мъжете по света. От нейната премиера до днес хиляди жени са жертви на трудностожимия идеал - ХL гърди, 2метра крак, и 5 сантиметра талия. 

Дано не пуснат на пазара кукла с формите на Адел, защото тогава силиконът ще трябва да е много повече и не само в горната част на тялото.