Шакира построи училище в Колумбия

Стойността му е 10 млн. долара, които са предоставени от Шакира, а също от известни и чуждестранни донори

Колумбийската поп звезда Шакира откри училище в бедния квартал Ломас де Пейе в северния град Картахена на родната й Колумбия.

Доскоро жителите на квартала се опасяваха, че един по-силен вятър от Карибския райони може да събори паянтовата сграда на училището. Но новото училище, построено от фондацията на певицата, е изградено от тухли и се простира върху площ от 8000 квадратни метра. Неговите класни стаи може да съберат 1 700 ученици, на територията му има и футболно игрище. Стойността му е 10 млн. долара, които са предоставени от Шакира, а също от известни и чуждестранни донори. Това е 6-то училище, построено от фондацията на певицата.

"Освен училище това е и център за развитие на общината, където се надяваме, че могат да идват поне 5000 души, участващи в различни програми, в спортни мероприятия или културни събития, а също просто за срещи и контакти", каза Патрисия Сиера, директорка на "Шулес фаундейшън", принадлежаща на Шакира.

Самата певица е родена в град Баранкиля преди 37 години, живее в Испания с футболната звезда Жерар Пике и по принцип рядко посещава Колумбия.