Десетки хиляди участваха в демонстрации в Украйна

Общото искане на демонстрантите е било за референдум, с който Украйна да получи федеративно устройство и да се включи в митническия съюз с Русия

За "многохиляден митинг" с руски знамена в Одеса, съобщава ИТАР-ТАСС. Според руските медии най-малко десет хиляди души са скандирали лозунги в подкрепа на Русия и спецчастите "Беркут“, участвали във февруарските размирици в Киев. Хиляда и петстотин души са демонстрирали за Русия в Донецк и около три хиляди в Луганск. Общото искане на демонстрантите е било за референдум, с който Украйна да получи федеративно устройство и да се включи в митническия съюз с Русия.

Митинги за националното единство имаше в Одеса и други градове, но в Луганск се стигна до сблъсъци с проруските активисти, които завзеха за кратко и областната администрация. Опасенията от размирици принудиха лидера на партия "Удар“ Виталий Кличко да отмени планираната проява в Донецк.

Киевски медии съобщават за отвличането на двама украински журналисти от руски войници при опита им да преминат в Крим. От вчера кримските власти прекратиха излъчването на украиноезични телевизии.