"Знакът на българина: Кърв@вият код" тръгва днес

Първият епизод на сериала "Знакът на българина: Кървавият код" тръгва довечера по TV7 от 23 часа

 

В 6 последователни понеделника в интригуващия трилър ще се разгръщат задкулисни битки за надмощие в преследването на тайнствен символ от миналото.

Сериалът е създаден по мотиви от романите "Заплахата Дан Браун" и трите книги "Знакът на българина" на Димитър Недков - продуцент, сценарист и режисьор на поредицата, заснета от Story studio.

Всъщност стремежът на отделните герои да се доберат до реликвата разкрива класическия конфликт между силите на доброто и злото. Всеки, който се докосне до Знака на българина, преживява лична драма, която завинаги променя съдбата му. По следите на символа се впускат агент по религиозен тероризъм на ЦРУ, професор по религиозна семиотика, високопоставен масон, руски олигарх, фанатизиран терорист, елитна компаньонка, лидер на политическа партия и посветен в тайната езотерик. Действията на всеки от тях са продиктувани от волята и плановете на световните лидери - президентите на САЩ и на Русия, папата, лидера на масоните и водача на терористите.

В първия епизод ще срещнем Анна-Мария Гюзелева в ролята на проф. Джулия Корбета. Тя е италиански професор по религиозна семиотика, изследовател на тайните общества с международен авторитет и наследник на най-влиятелния богомилски род, заселил се през Средновековието на Апенините. Нейна кауза е признаването на равноправната роля на жената от римокатолическата църква. Срещата й с кардинал Доменико Строци (Стоян Алексиев) ще се окаже съдбовна не само за тях двамата.

В "Знакът на българина: Кърв@вият код" ще видим още Момчил Карамитев, Симеон Лютаков, Ирмена Чичикова, Мариус Донкин, Валентин Балабанов, Мирослав Косев и Линда Русева със специално участие на Васил Димитров, Никола Гълъбов, Борис Луканов и Илия Раев.