Петков: АБВ дава шанс на разочарованата част от БСП да гласува

Лицемерие е да лъжеш хората с обещания, които не се спазват

„Да не бъркаме „Позитано” с БСП”, призова в „Здравей, България” Румен Петков – един от „самоизключените” членове на партията, които участват в проекта на Георги Първанов АБВ. По думите му си струва да се види този акт на партийното ръководство каква подкрепа е получил. Бившият депутат от "Коалиция за България" отбеляза, че от общо 181 членове на националното ръководство, за изключването са гласували малко над 80. Според Петков голяма част от представителите са били в коридора, други – в залата, без да гласуват. Затова ставало въпрос за бламиране на лидера Сергей Станишев.

„Лицемерие е да излъжеш 700 хил. души за АЕЦ „Белене”, а после да ги загърбиш, да излъжеш хората, че ще въведеш данъчна политика, която да отговаря на доходите им, да обещаеш, че ще промениш режима за пушенето в заведенията и да не го направиш”, заяви Петков, като изброи някои от основните обвинения на АБВ към ръководството на социалистическата партия.

„Болка има. Не мисля, че това е добро за БСП… Вместо да се занимава с това, което става в Украйна, да формулира данъчна политика, да се готви за изборите… В 300 села няма кандидат-кметове, което значи, че няма структури”, добави бившият вътрешен министър.
„АБВ даде шанс на разочарованата част от БСП да гласува”, категоричен е Румен Петков.
Петков отправи още обвинения към „Позитано 20”. Според бившия шеф на МВР продължава подслушването на хората около Георги Първанов. Петков даде пример с публикация в онлайн издание на вестник на Делян Пеевски, в което се цитирало буквално изказване от събрание на АБВ. От IP адреси на правителството пък бил направен опит за достъп до имейлите на хора от АБВ, включително пощата на Петков.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"