Осъдиха менте-социален на 7 години затвор

Рецидивистът Велко Маринчев -Вилито ограбил пенсионер посред бял ден

Решетки за 7 години при това при строг затворнически режим получи Велко Маринчев- Вилито,  ограбил  5700 лв. от 84 годишен дядо.  При това престълението е извършено в условията на опасен рецидив опасен рецидив.

Вилито е осъждан е 12 пъти, включително за измами и престъпления против собствеността, и е тръгнал за нови жертви по време на прекъсване на изтърпяване наказание лишаване от свобода. Съдът определи Маринчев да заплати на възрастния човек обезщетение от 5 700 лв., плюс лихвите. 

В началото на януари 2012 година Маринчев засича пенсионирания бургазлия на комплекс „Изгрев“. Представил като служител на фирма за социални дейности, която инвестирала средства на възрастни хора срещу обещание за печалба и разпитал човека дали има пари. Старецът доверчиво му обяснил, че е вложил средства в банка. Вилито и негов познат го превозили с автомобил до банков офис в центъра на Бургас, за да ги изтегли, след това го върнали в квартала.  Дядото си изтеглил спеставанията от 8 000 лв., които  рецидивидсът дръпнал от ръката му. После му върнал 2300 лв. и избягал с остатъка. Ошашавеният пенсионер тръгнал да търси помощ в полицията. 

Наказателното дело срещу Маринчев е образувано през 2012 г., но е многократно отлагано, заради негово заболяване или поради служебна ангажираност на защитника му.  Назначен му е резервен защитник октомври 2013 г.  и тогава Вилито пожелал съдът да му  даде възможност да върне на пострадалия отнетата сума. Парите обаче все още ги няма.