Оправдаха бургаска банда за кражба на 180 бона

Тримата са заподозрени и за удари в Бургас, Стара Загора и Варна

Ямболският районен съд произнесе оправдателна присъда за 27-годишния Слави Славов и 33-годишните му авери Петко Профиров и Диан Джабаров от Бургас.

Тримата бяха обвинени, че през 2009 г. са оттмъкнали метална каса с около 180 хил. лв. и лаптоп. Същата банда е заподозряна и за удари в Бургас, Стара Загора и Варна.

Обраният в Ямбол офис е на фирма за интернет услуги, която до 2007 г. е тя била собственост на настоящия кмет Георги Славов и на председателя на общинския съвет Наско Стефанов. С встъпването им в длъжност след изборите обаче собствеността е прехвърлена на други.

Кражбата в Ямбол остава неразкрита известно време, но през 2010 г. групата попаднала в полезрението на бургаските ченгета.

След акция на сектор "Криминална полиция" тогава в ареста се отзовали 10-ина души. Славов, Профиров и Джабаров са прекарали зад решетките месеци наред. Полицаите бяха сигурни, че "са ги заковали".

Съдът в Ямбол не е оповестил мотивите за оправдателните присъди. Вероятно магистратите са преценили, че няма никакви годни доказателства, което е факт, коментира пред "24 часа" Красимир Кацарски, който е адвокат на Профиров. Колегите му Сава Каров и Яни Николов защитават съответно смятания за тартор Слави Славов и Джабаров.

По делото е имало и СРС-та, но се оказало, че за най-важното от тях разрешението е взето постфактум, което го прави негодно пред съда.

Срещу Славов и компания тече процес за друга кражба в Бургаския окръжен съд.