Не се противопоставяме на освобождаването на партията от хора, които не могат да отстояват ценностите ни

Меглена Кунева: Процесът е оздравителен!

”Намираме, че подобни акции показват страха на популистки проекти от набиращите обществена подкрепа обединителни процеси в дясно. Структурата ни във Варна е с най-добрите изборни резултати на последните предсрочни избори и ние високо ценим усилията, положени до тук". Това е официлната позиция на Движение „България на гражданите”.

Няма да толерираме свои членове, работещи против ценностите на ДБГ и Реформаторския блок. Днес в медиите бе изнесена невярна информация, че 300 души от районните ни структури във Варна са напускали партията. Това не отговаря на истината, подчертават от ДБГ. От там изтъкват още, че членството е индивидуално и никой няма право да говори от името на други членове.

В позицията пише още:
"Към момента 3 от общо 16 районни председатели във Варна са подали заявления за оттегляне и те ще бъдат заменени с нови. Повече от 1200 души са членовете на ДБГ във Варна, а едва 30 са заявили желание за оттегляне.

ДБГ няма практика да заплаща политическата работа на членовете си, тъй като това е дейност по вътрешно убеждение. Противопоставянето на обединителните процеси в рамките на Реформаторския блок няма да спре тези процеси. Както винаги сме заявявали, подобни случаи се приемат от нас като процес на изчистване на „Движение България на гражданите“ от хора, на очакванията на които за постове ние не можем да отговорим. Намираме процеса за оздравителен и не се противопоставяме на освобождаването на партията от хора, които не могат да отстояват ценностите на „Движение България на гражданите“.

Благодарим на всички наши членове и симпатизанти от Варна и страната, които ни търсят, за да засвидетелстват политическа последователност и неподкупност."