Палежите на бургаска бизнесдама - в сянката на любовна връзка

Криминалисти смятат, че огнените атаки са наказателни акции срещу нейния приятел

Бургаската бизнесдама Веселина Тодорова се прости с двата си луксозни автомобила, които пламнаха един след друг пред дома й на ул. „Карлово” № 22 в края на миналата седмица. Криминалисти са убедени, че палежите са умишлени, но все още не знаят кои са поръчителите и подпалвачите.

Веселина върти успешна търговия с продажби през интернет. Онлайн магазинът й обаче няма никаква връзка с инцидентите, смятат разследващи - фирмата й е изрядна и няма проблеми с конкуренцията. Тодорова обаче живее на семейни начала с фалиралия бизнесмен Диян Алексиев, който е син на митичния бивш пристанищен шеф Димитър Алексиев. Според разследващи, именно любовната й връзка е в основата на палежите, твърди "ШОУ". 

Криминалисти смятат, че огнените атаки са наказателни акции срещу Диян, който бил затънал до шия в дългове. „Палежите на коли са типичен метод за разплата с нередовни длъжници от страна на лихварите. Дидо много я окъса с парите, просто влезе в голям батак, от който няма измъкване. Дължи милиони на банките, които не връща. Вече никой няма да му даде и една стотинка кредит. Сигурно е вземал пари от заложни къщи срещу огромни лихви и сега го заплашват с палежи”, коментираха негови съседи. Други пък заподозряха, че бизнесменът може да се е замесил и в тъмни сделки, опитвайки се да изплува от фалита.