Младежи от Казанлък и от белгийския град Стеенокерцел ще работят заедно

Младите хора ще работят по съвместни проекти

Представители на Община Казанлък, водени от заместник-кмета Лилия Цонкова, посетиха белгийския град Стеенокерцел. Посещението бе по покана на кмета на белгийската община г-н Курт Рион и се осъществи съвместно с НПО „Зелена светлина в България“.

Основна цел на визитата бе установяване на стратегическо партньорство, насочено към промотиране развитието на младежките дейности и международното сътрудничество в тази област.
На първо време това ще се постигне посредством подготовката на на съвместен проект по Мярка 2 на програмата на ЕС „Еразъм +“ – „Сътрудничество и иновации за добри практики“. Сумата, за която може да се кандидатства е до 150 000 евро на година.

Проектът ще бъде с продължителност от 2 години и ако получи финансиране ще се изпълнява в периода 2015 – 2016 г. В него ще бъдат включени различни дейности и инициативи, насърчаващи повишаване активността на младите хора  и подобряващи взаимодействието между младежките организации и органите на местната власт. Изборът на партньори не е случаен – в последните години Община Казанлък насърчава активно реализацията на проекти в сферата на младежките дейности къвместно с Община Стеенокерцел, „Зелена светлина в България“ и белгийското НПО „Духът на свободата“.