200 бургазлии зад подписка срещу еротичните реклами на улицата

Мисия Бургас

11-03-2014, 14:31

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Извинения и еротика в депутатския Фейсбук

Внимание! Еротични зоопаркове

Родител пусна жалба в Общината за неприличните билбордове из града

Реклами из целия град, в които има твърде много еротика и неприлични послания възмутиха над 200 бургазлии, които пуснаха днес жалба до кмета на Бургас Димитър Николов.

Документът под, които жителите са положили подпис е изпратен от Георги Йорданов Йорданов, който е баща на малко дете.

Считам за напълно неприемливи да бъдат излагани на обществени места материали с такова послание, твърди г-н Йорданов. Жалбата му е придружена със снимки на някои от обектите с такава реклама и с подписката. Желанието на бургазиите е община Бургас да се заеме най-сетне с решаването на този проблем.

"Тези реклами са позиционирани на обществени места, достъпни за всички граждани, без значение от тяхната възраст, като възлови кръстовища, витрини на магазини, в близост до училища и детски градини, на билбордове по главните булеварди, в големите търговски центрове и т.н.", пише в докуминта Георги Йорданов. В мотивите си той обяснява, че

зад хотел „Атаген” се намира секс-шоп с изключително много и граничещи с порнографията изображения на секс играчки, на голи и разголени жени, позиращи дори и в актови пози. "Цялата тази „картина” е в непосредствена близост до основно училище и детска градина. Необходима беше намесата на медии, за да бъде принуден търговецът  частично да цензурира облика на своя магазин. Направи ми и впечатление, че поради пуснат сигнал към БТВ по този казус, през декември 2011г. служител на община Бургас заяви в ефир, че въпросното рекламно-еротично съдържание е от две седмици, въпреки че то беше поставено повече от 2 години преди това. За щастие към момента, както споменах, тези изображения са частично цензурирани макар и не достатъчно според мен", тъврди жалбоподателят.

Родителите искат съдействие от администрацията, с цел града да има по-културен и естетичен облик, което според тях, не може да стане, ако не се разграничим от пошлото и неприличното. Притесненията на подписаните са свързани и с децата, които нямат изградена ценностна система и приемат случващото се около тях като нещо нормално.

"Като баща считам за своя лична отговорност да възпитам сина си, че сексът и голотата имат своето място в живота, но то не е на улицата", обяснява още Йорданов.

Той цитира член 3 от „Наредбата за опазване на обществения ред на територията на община Бургас”, алинея 22, в която е вписано, че се забранява допускането на деца до обществени места, в които се представят програми с еротично или порнографско съдържание, в игрални зали или игрални казина.

Това е чудесно, но никъде не се споменава, че е забранено това еротично и порнографско съдържание да излиза извън тези обществени места. Нещо, което очевидно е факт, чудят се жалващите се бургазлии.