Мъжът, който уби на пътя едногодишния Алекс, отърва затвора

27-годишният Атанас Пешев се размина с условна присъда

27-годишният Атанас Пешев от Св.Влас, който причини смъртта на невръстния Алекс, се размина само с условно наказание и забрана за шофиране. Окръжният съд в Бургас прецени, че водачът заслужава присъда от 2 г.и 8 м. с 5-годишен изпитателен срок. Той призна вината си и всички факти по делото.

Трагичният инцидент е от 2012 г. на безиностанция  в района на Слънчев бряг. Според прокуратурата Пешев заредил гориво на бензиностанцията, след това спрял „Аудито“ на стоп-линията на изхода на отбивката. Вместо да поеме надясно, той завил рязко на наляво, за да се отправи към Свети Влас. Дясната част на предната броня на лек автомобил „Ауди“ се ударила в задната лява вратата на движещото се в посока Варна „БМВ“ .  В колата на волана е Мария  Тодорова, а момченцето на 1.4 години било на задната седалка със столче.

 Сблъсъкът е в лентата за движение на"БМВ-то“ и возилото навлиза в насрещно движение. Последвал челен удар с идващия  камион "Фолксваген Транспортер“.  Вследствие на това столчето на малкия Алекс на задната седалка се откопчало. Детето получава тежка черепно-мозъчна травма, довела до смъртта му.

Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана пред АС Бургас.