В кръвта ти е да спасяваш животи!

Включете се в кръводаряване 2014 на 14 март

За трета поредна година Ротаракт Стара Загора съвместно със Сдружение „Самаряни” организират кръводарителска кампания в рамките на Световната Ротаракт седмица (10-16 март).
Тази година събитието ще бъде под наслов: „В кръвта ти е да спасяваш животи”.

Kакво знаем за кръводаряването?
Кръводаряването е доброволно предоставяне на определено количество, от собствената кръв, с цел подпомагане на човешко здраве и спасяване на живот. Това е хуманен, безвъзмезден акт на милосърдие и човешка солидарност, на всеки здрав гражданин.

Кой може да дари кръв?
Всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години може да дари кръв. Това става еднократно като количеството е ограничено до 450 мл. Мъжете могат да даряват 5 пъти в една календарна година, а жените - 4 пъти като интервалът между две дарявания трябва да бъде не по-малък от 8 седмици.

Нито една болест не може да бъде предадена на човека, който дарява кръв!

Кръводаряването не вреди!
Кръводаряването е полезно, защото стимулира процеса на обновяване на кръвните клетки и увеличава защитните сили на организма. Важно е да се спомене, че всички консумативи, използвани по време на кръвовземането, са индивидуални, стерилни и за еднократна употреба.

Всичко, което помага на живота и подобрява неговото качество, е добро! Ако си съгласен с това, приканваме те заедно с нас да извършиш едно героично дело на 14 март (петък) от 9.00 до 13.00часа в „Центъра за обществена подкрепа” на Сдружение „Самаряни” на адрес: Стара Загора, ул. "Христо Ботев" 205, където ще ви посрещнем с много настроение в една приятна и приятелска обстановка с много усмихнати и добри хора, обещават организаторите.