Бойлери и перални гърмят в „Братя Миладинови”

Бургаски семейства в шок, сами поемат щетите

Само в рамките на няколко дни семейства от блок 57 в бургаския комплекс „Братя Миладинови” останаха без бойлери и перални, съобщиха читатели на Burgasutre.bg. Според потърпевшите причина за това е ниското налягане на водата след ремонт на ВиК.

„Техници дойдоха да сменят един от главните водомери и от тогава започнаха нашите проблеми. Водата ту идваше, ту спираше. Съседи дори ни разказаха как киснат сапунисани в банята близо час, тъй като нямало вода. Проблемите ни продължиха със седмици, докато накрая не останахме без покъщнина”, разказва Донка Георгиева.

По думите на хората загубата на налягане се дължала на грешка на техниците, които след ремонта пропуснали да развият докрай един от главните кранове. От дружеството обаче обяснили, че няма как да покрият щетите, тъй като не можело да се докаже, че вината за аварията е тяхна.

„Помещението с централния кран се дава под наем. Достъпът до него е напълно свободен, но едва ли някой умишлено ще пипа точно нашия кран”, сподели Христо Демирев.

Семействата обмислят да заведат дело, но не се надяват на положителен изход. Повечето от тях са се примирили със загубата и вече търсят пари за нова техника. Част от хората дори се радват, че повредите не са причинили по-сериозни щети на техните жилища.