В Първенец тренират новите Кубрат и Тервел

„Радвам се, че децата спортуват и дават добър пример на всички останали”, коментира кметът Пламен Спасов

Новите надежди на българския бокс тренират в боксовата зала на община „Родопи” в село Първенец. 30 състезатели, сред които 16 деца вече имат по няколко спечелени медала от различни състезания. Братята Стоил и Рангел Станоеви тренират едва от една година, а вече са вицешампиони на България, след като спечелиха сребърни медали в Републиканското първенство по бокс. Двете момчета се подготвят в Боксов клуб – Първенец. Те са известни като наследници на братята Кубрат и Тервел.

Успехи има и при момичетата. 13-годишната Любомира Гирова постави рекорд, след като стигна до финал и спечели сребърен медал в Републиканското първенство по бокс за жени. Тя участва на него със специално разрешение, защото не е пълнолетна. Въпреки възрастта си, талантливата състезателка срази противничките си и завоюва бронз.

Състезателите от „Родопи” се подготвят в напълно ремонтираната от община „Родопи” боксова зала по европейски проект.

„Без помощта на кмета г-н Спасов и на заместник-кмета г-жа Бочукова, боксьорите ни нямаше да постигнат тези успехи, затова съм благодарен за помощта, която ни окозват за всяко състезание и за възможността за работа, която са ни дали”, заяви президентът на боксовия клуб в Първенец Петър Кренчев.

За последната една година състезателите са завоювали 25 медала от различни състезания. За доброто им представяне, те бяха наградени със спортни екипи от кмета на община „Родопи” Пламен Спасов.

„Радвам се, че децата спортуват и дават добър пример на всички останали”, коментира кметът.