20 подлеза ще бъдат ремонтирани до края на 2014 г.

Ремонтът на съоръжението на Орлов мост ще приключи до края на месеца

Тази година Столична община ще ремонтира общо 20 подлеза. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при извършената от нея проверка на ремонта на съоръжнието на Орлов мост, предаде „Фокус”.

Заедно с цялостната реконструкция на трамвайната линия по бул. „България”, ще бъдат ремонтирани и всички подлези по булеварда. Предстои ремонт на подлезите по бул. „Ботевградско шосе”. Така, заедно с подлезите на Орлов мост, общият им брой става 20.

Наред с ремонтните дейности, ще се поставят и камери за видеонаблюдение, каза още Фандъкова. Предстои изграждането на втори център за видеонаблюдение на бул. „България”.

До края на месеца ще бъде завършен ремонтът на подлеза на Орлов мост. Това стана ясно след днешната проверка.

На 24 февруари е започнал ремонтът на подлеза и все още може да се видят части от увисналите тавани и опасната среда, но в момента се извършва цялостен ремонт. Вече се вижда и резултатният ефект.

„Вече виждате, че могат да минават пешеходци. Добре е по-бързо да бъде завършен, за да сме спокойни за здравето и сигурността на хората. Предстои монтиране на камери за видеонаблюдение”, каза Йорданка Фандъкова. Около 160 000 лева струва ремонтът на този подлез. Той е част от цялостния проект за рехабилитация на бул. „Цариградско шосе”, заедно с още два подлеза, и с големите мостови съоръжения на 4-ти километър и на разклона за аерогара София.