Станков: По-добре дербито да беше в Пловдив

За нас не е изгодно да играем в София, призна треньорът на Локо

Треньорът на Локо (Пд) Сашо Станков логично остана доволен от играта на своите футболисти при победата над Добруджа с 3:0. Специалистът каза няколко думи и за предстоящото Пловдивско дерби срещу Ботев.

Ето какво сподели Станков след края на срещата в Добрич:

Изиграхме дисциплинирано този мач. Знаехме, че тук стадионът е негостоприемен. Треньорът на Добруджа е много амбициозно момче, което израсна пред очите ми. Добре разузнахме съперника и в крайна сметка постигнахме това, за което сме дошли.

Турнирните двубои са точно такива – да може да се възползваме от някои колебания на Добруджа, които забелязах, още като гледах запис на предишен техен мач.

Започнахме колебливо сезона, но се надявам нашият отбор да се стабилизира в игрово отношение. Наистина все още не показваме истинското си лице след подновяването на шампионата. Имахме проблеми с много контузени футболисти, Камбуров бе наказан.

Не е необходимо аз да коментирам пловдивското дерби, всички знаят заряда на този мач и го очакват. Призовавам това да бъде празник, а не да се превръща в битка. Длъжни сме да се съобразим с решението на БФС. За нас не е изгодно да играем в София. По-добре беше дербито да е в Пловдив. Това е дерби на Пловдив, а не дерби на София.