Поморие покори най-мащабното туристическо изложение в света

Балнео и културния туризъм най-интересни за посетителите

Посетители от цял свят събра поморийският щанд на туристическото изложение ITB Берлин, което се проведе в немската столица. Това е най-мащабният туристически форум в света и тази година в него се включиха 11 000 изложители, 113 000 професионалисти в бранша и над 170 000 посетители.
Морската община се представи за втори път на престижния форум, благодарение на изпълнението на проект „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина”, съвместно с общините Айтос и Руен. 

Предпочитанията на посетителите бяха насочени най-вече към балнео туризма, винения и културния туризъм. Бяха представени изработените седем туристически пакета за региона и карта на най-забележителните дестинации. С атрактивни рекламни материали и презентации, хиляди посетители и професионалисти в областта на туризма, се запознаха с Поморие, природните и културно-историческите забележителности на региона.
Следващият мащабен туристически форум, на който Община Поморие ще се представи, е TTR Букурещ. Изложението започва на 13 март и ще продължи до 16.