Безработицата основен проблем в Опан

Мисия

12-03-2014, 18:42

Снимка:

Областна администрация Стара Загора

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Областният управител стартира изнесени приемни в общините

Ще има ли Спешна помощ в Николаево?

Приоритет - образователната инфраструктура и здравеопазването

Ръководният екип на община Опан очерта основните проблеми, които стоят пред жителите на изнесената приемна на областния управител Живка Аладжова. В разговорите участваха кметът Минчо Чавдаров, зам.-кметовете Магдалена Панева и Генчо Колев, както и председателят на Общинския съвет Румяна Динева. 

Един от основните проблеми е необходимостта от предоставянето на автобус, който ежедневно да извозва учениците от селата в общината до единственото основно училище в Опан, което е средищно и защитено. 

Друг проблем е необходимостта от подобряване на здравното обслужване. Ръководният екип на община Опан уточни, че към момента няма осигурена спешна помощ, а здравното обслужване на жителите се осъществява от двама лични лекари.

Кметът на община Опан сподели, че не е положен последния слой на асфалтовия пласт след последния ремонт на пътят Опан - Гълъбово и е необходимо ремонтът да бъде завършен.

За пътя Стара Загора - Гълъбово през Княжеско, кметът сподели че е собственост на три общини и това затруднява поддържането му особено през зимния период.

Необходимо е финансиране за изработване на общ устройствен план за община Опан, казаха още представителите на местната власт.

Областният управител Живка Аладжова се ангажира да съдейства за решаването на очертаните проблеми.

По-късно същия ден Аладжова посети действащата към настоящия момент целодневна детска градина в община Опан. Ръководният екип на общината обясни, че сградата на детската градина е построена през 1932 г. и не отговаря на санитарните и противопожарни изисквания. Оборудването е старо и недостатъчно. Детската градина, която ще бъде построена след успешното приключване на проекта по Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” ще бъде посещавана от близо 70 деца.

„Тук съм, за да чуя лично проблемите Ви и да съдействам за решаването им според правомощията си”, се обърна областният управител Живка Аладжова към жителите на Община Опан, които бяха дошли да се срещнат с нея в приемния й ден. Основните проблеми, които хората изложиха пред нея са свързани с безработицата и липсата на перспектива в малките населени места, както и необходимостта от подобряването на инфраструктурата.