Узунов атакува ДПС, лют скандал в общинския съвет

Бившият шеф в Локо искрено и лично срещу Бранимир Иванов от Движението

Освобождаването на Атанас Узунов от поста административен директор на Локо предизвика истински скандал сред общинските съветници. Той бе отстранен от клуба заради твърдения, че участва в организирането на протести в Пловдив, включително и акцията срещу Джумая джамия.

Изненадата за мен е не толкова освобождението ми от Локо, а отношението на колегите от ДПС, каза Атанас Узунов. Мога да декларирам, че съм съдействал на органите на МВР, те могат да потвърдят моите думи. Много е лошо, когато спортът и политиката се намесват. Надявам се да получа обяснение как и защо нашата политическа група е обвинена в участие в протестите, заяви от трибуната на Общински съвет Узунов.

Не знам защо споменавате ДПС, ДПС не е пускало декларация, контрира Бранимир Иванов, съветник от Движението. Имаше обаждане по телефона от дадена медия и ние просто приветствахме ненамесата на ръководството на клуба в политическата дейност. Това беше, не го приемайте лично.

Никога не е имало декларация на ДПС, имаше личен коментар пред медия. И това е лично мое изказване, в чисто човешки план. Нямам наблюдение за участието на г-н Узунов в протестите, не съм аз човекът, който да казва. Не съм очаквал такава реакция, нито сме подписвали, нито сме чели декларации.

Не може в една демократична държава освобождаването от длъжност да е с политически мотиви, посочи на свой ред Узунов. Оставяме Локо настрана, има време да говорим за него. Приех извинението на Бранко, но ще кажа и нещо друго - след 14 февруари той упрекна нашите фенове за нападението на Джумая Джамия. Това го приемам лично като нападка срещу ГЕРБ. 

На въпрос дали ще търси правата си в съда, Узунов отвърна, че е разумен човек и няма да попречи на Локо, няма да ги съди, но при всеки случай ще си търси правата, защото има закони.