Година затвор за измамник, завлякъл клиент с 1000 лв.

12 месеца ще търка затворическия нар Мирослав Горанов от село Добролево, Врачанско, измамил клиент с 1000 лв. капаро за да му докара кола за оглед.  Мъжът публикувал обява в сайт за продажба на автомобили и търгнал да прави сделка с бургазлия.За да  огледа скъпото возило обаче, клиентът трябвало да брои капарото на ръка. 

По делото е установено, че пострадалият позвънил по обява в интернет сайт за продажби на коли на лице, което се представило за Емил Желязков. Той му казал, че колата е в много добро състояние, но за повече подробности може да се обърне към неговия представител в  Бургас. Така купувачът се свързал с Горанов, който от началото на 2013 г. живеел със семейството си под наем в града. Срещнали се на бензиностанция и Горанов обяснил, че колата предстои да пристигне в България  Клиентът пожелал да види автомобила и тогава прецени за покупката.  На 25.01.2013 г. той получил СМС от Желязков, а след това в телефонен разговор с него бил уверен, че БМВ-то ще бъде вечерта в България. На следващия ден обаче никой не го потърсил, а на неговите обаждания Желязков и Горанов не отговаряли. Три дни по-късно Мирослав потърсил клиента си и му обяснил, че автомобилът е в официалния сервиз на „БМВ“ в София, и ако иска да го закупи, трябва да му даде капаро. Срещнали се отново на бензиностанцията в  Бургас, пострадалият носел капаро от 1000 лв., но не желаел да изготви разписка за тях на ръка, затова отишли в копирен център. Пред служителите в копирния център пострадалият дал парите, а Горанов подписал разписката.

На другия ден телефоните на подсъдимият уверил пострадалия по телефона, че автомобилът тръгва за Бургас, а по-късно телефонът му и този на Желязков били изключени. Разследването не е установило Горанов да има съучастник, а СМС-ът от телефона на „Желязков“ бил изпратен от IP адрес на наемодателя на подсъдимия. Присъдата на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Бургас.

Установено е,  че Горанов е предлагал в други райони на страната по подобна измамна схема селскостопанска техника. Тези дела, на фаза досъдебно производство, се водят в различни райони на страната. В момента е разследван по обвинение в това,  чес три банкови превода на обща стойност 15 979,50 лева, с цел да набави за себе си и за друго лице имотна облага възбудил и поддържал заблуждение у пострадалия, че ще му продаде и достави комбайн, съгласно предварителен договор.