Израелците първи в Сънито, пазят полетите им в тайна

Пристигат още през април

Първите туристи в курорта Слънчев бряг тази година ще са израелци и ще дойдат още през месец април. Те ще преварят дори 6000- те австрийски пенсионери, които както и миналата година идват на "ранно море"- не за плажуване, а предимно за разходки и екскурзии по родното море.
"Фактът, че туристи идват толкова рано и откриват сезона означава, че той ще е силен и ще има много летовници от Израел", коментира за Труд почетният консул на Израел у нас Орлин Мандов.
Мерките за сигурност на израелските туристи ще бъдат отново драконовски. Полетите им ще се пазят в пълна тайна, а през най- натоварените летни месеци дори се обмисля старата сграда на аеропорта да бъде отворена само за тях. "Все още не сме обмисляли допълнителни мерки за сигурност, но старите остават", коментираха аотговарящи за сигурността в Сарафово.

Израелците идват на нашето море заради казината, разходките и екскурзиите. "България е купон и казино", заявиха миналата година дошли в Слънчев бряг туристи и добавиха, че атентатът отпреди две години на нашето летище не може да ги уплаши и спре да пътуват.
През месец май се очакват още туристи в хотелите на комплекса. Тази година прогнозата е за най- много летовници от Англия, Германия и Източна Европа.

Заради кризата в Крим хотелиери и хазяи на квартири в Поморие са притеснени дали тази година няма да има отлив на украинци. Миналото лято те са били значителна част от летовниците в крайморския град.