“Долината на розите и тракийските царе“ с успех в Берлин

Проектът участва на най-голямото в света международното туристическо изложение

От 5 до 9 март 2014 г., за пореден път европейският проект „Долината на розите и тракийските царе“ показа своите дейности и цели пред широка публика, с участието си в най-значимия туристически форум в световен мащаб - ITB Берлин'2014.
Това изложение е най-голямото по площ и посещаемост, не само на стария континент, но и в целия свят. Ето малко факти, които показват неговата значимост: 10 147 изложители от 189 страни, представени в 26 зали на площ 160 000 кв. м, 114 000 търговски посетители  (през 2013 г. посетителите са били 109 616 души), а общият брой гости надвишава 174 000 души за 5 дни.

Община Казанлък и нейните туристически партньори - общините Карлово, Павел баня, Сопот и Мъглиж, бяха представени от Станимир Юруков, координатор по проекта от община Казанлък. Проектът бе презентиран на атрактивен щанд, като общата площ на българския сектор, организиран от Министерството на икономиката и енергетиката бе близо 500 кв. м.

Всички посетители, „отбили“ се в Долината на розите и тракийските царе, бяха посрещани с локум с вкус на рози, както и със снимки за региона от привлекателните рекламни материали, изработени по проекта.
Интересът към региона бе изключително висок, като отзивите от страна на туроператори, туристически агенти и хора, работещи в този сектор, бяха изцяло положителни. Всички пожелаха успех и бързо утвърждаване на региона като център, привличащ туристи не само с интерес към културно-историческото наследство и маслодайната роза, но и за посетители, търсещи друг вид алтернативни форми на туризъм, които се предлагат в тази част на страната.

Проектът „Долината на розите и тракийските царе“ ще участва в още три международни туристически борси - в Румъния, Русия и Франция. На национално ниво изложенията са в градовете Велико Търново, София, Бургас и Русе. Общият брой на всички изложения, в които проектът участва, са 16. До момента в нашата страна проектите, участващи на толкова международни  и национални туристически борси, са изключително малко. По този начин Община Казанлък и нейните партньори по проекта показват пред всички заинтересовани страни изключителните ресурси, с които разполагат.