Платихте ли таксата за вашето куче?

Мисия Пловдив

14-03-2014, 10:45

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Време е да платите таксата за вашето куче

Размерът й за тази година е 30 лева, срок за плащане - до 31 март

От дирекция „Екология и управление на отпадъците“ в Община Пловдив припомнят на собствениците на домашни кучета, че съгласно Закона за местни данъци и такси, за притежаване на домашно куче следва ежегодно до 31-ви март да се заплаща годишна такса.

Размерът на годишната такса за притежаването на едно куче, определена от Общински съвет – Пловдив е 30.00 лева.

Всички собственици на домашни кучета, които все още не са регистрирали в районната администрация своя домашен любимец и не са заплатили таксата „куче”, е необходимо да направят това в определения срок.

Административната регистрация на всяко домашно куче в общината е задължителна, в т.ч. и на тези животни, които са освободени от заплащане на таксата. Ежегодната регистрацията се извършва в районната администрация по местоживеене срещу представяне на редовно заверен ветеринарномедицински паспорт и отразени в него идентификация /маркировка/  на животното и задължителните ветеринарномедицински манипулации за периода, поставени от ветеринарен лекар.

Справка от общинския Електронен регистър на домашните кучета сочи, че до края на месец март такса за притежаване на куче за 2014 г. трябва да бъде заплатена за 1670 вече регистрирани домашни кучета.

Глобата за неспазване крайния срок от 31-ви март за пререгистрацията на домашно куче е 15 лв.

При установяване липса на идентификация на домашното куче, поставена от ветеринарен лекар, собственикът ще бъде санкциониран от служители на Пловдивския общински инспекторат с 50 до 200 лв.