Издигат паметник на полицая Емил Шарков в центъра на Лясковец

Идеята се подема от местни жители, на ход е общината

Да бъде издигнат паметник на полицая Емил Шарков в центъра на града, поискаха местни хора на страницата на Лясковец в интернет. Идеята подема Ивайло Славчев. "Според мен трябвa дa се нaпрaви пaметник нa зaгинaлия служител нa редa в нaшия грaд", пише Славчев, а Радина Димитрова го подкрепя с думите "Заслужава да го направим!". 

Илиян Първанов добавя "Задължително трябва да се направи. Човекът даде живота си за децата на Лясковец. След като всичките безхаберни управляващи са бездействали години наред за проблема. Сега това е най малкото което са длъжни до направят". Оформя се идеята да се напише отворено писмо до общината за разрешение. Все още не се знае какво становище ще вземе местната управа по въпроса.


В групата на Лясковец Мария Стаменова е написала: "Подкрепям Ивайло Славчев, но като начало да направим нещо в знак на признателност и съпричастност със семействата на загиналия и пострадалите наши СПАСИТЕЛИ! Дайте вашите идеи - дали да се съберем на площада, в уречен ден и час, носейки цвете и запалена свещ, дали това да стане в деня на погребението на Емил Шарков? Моля, присъединете се с идеи, ние трябва да се СЪБУДИМ! ИМА НУЖДА ДА ГО НАПРАВИМ!"