Борисов: БСП и ДПС убиха Северна България, отказвайки да строят магистрала Хемус

Това каза Борисов в Плевен, пред над 150 младежи от МГЕРБ

Всичките им програмни речи на БСП и ДПС са за действия след 2015-2016 година. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Плевен, пред над 150 младежи от МГЕРБ от Северна България, предаде „Фокус” .

„Миналата година обещаваха 250 хил. работни места, а всяка година произвеждат по 5000 нови безработни. Убиха Северна България като извадиха автомагистрала „Хемус” от ОП и сега пак лъжат, че от 2016 година ще строят „Хемус”, но това ще е с държавни пари, от бюджета, а не с европейски. Кой експерт и защо ще откаже 80% европейско финансиране и ще строи със собствени пари? Защо не дадоха 500 млн. за инфраструктура и след това ЕС да ни даде 2.5 млрд. безвъзмездно. Ако „Хемус” струва 1.5 млрд., България трябваше да плати само 300 млн. и другото щеше да дойде безвъзмездно от Европа,. Но този експерт не ще. Защо? защото ОЛАФ проверява и не могат да откраднат парите. А сега тези 500 млн. ще ги откраднат”, коментира Борисов. председателят на ГЕРБ даде за пример Плевен, където управляващите са отпуснали 2 млн. лв. за нова спортна зала, която обаче струва 13 млн.

„ С тези два млн. ще могат да направят само проектирането. Техният план, обаче е след като паднат от власт е да дойдат в Плевен и да викат – защо Борисов не дава пари за зала, ние дадохме пари на Плевен, а той не дава. Същото е и в Ямбол, където дадоха три млн. за зала, но не е ясно кой и откъде ще даде останалите 8 млн. Ето такива подводни камъни залагат на следващото правителството, каза още Борисов.

Вижте й размера на заемите, БЕХ има над 2 млрд. заеми, НЕК има 700 млн. задължения, кой ще ги плаща тези пари”, попита още Борисов. вместо работните места, които обещаваха, вместо „Хемус”, вместо „Козлодуй”, вместо Белене, те ни обещават светло комунистическо бъдеще в края на мандата им”, каза още Борисов. Според него, социалистите са много добри в опорните точки за манипулациите, в края на тройната коалиция вдигнаха пенсиите и избягаха и ние от първия ден плащаме по-високи пенсии. Как не ги е срам да лъжат, че ГЕРБ са замразили пенсиите? Но това им пише в опорните точки. В най-тежката световна криза ние плащахме по-високи пенсии. 10 млрд. евро вкарахме в България, след като размразихме европейските фондове, които всичките до един бяха спрени по времето на БСП и ДПС”, заяви още Бойко Борисов.

„Комунистите, превърнали се в социалисти, казват – не ме гледай какво правя, а ме случай какво ти казвам и обещавам, това им е мантрата на БСП”, допълни Борисов.